Toplotna pumpa je opšti naziv za uređaje koji toplotu „prepumpavaju“ iz spoljne sredine koja se nalazi na nižem temperaturskom nivou u unutrašnji prostor koji je na višem temperaturskom nivou ulaganjem mehaničkog rada (kompresor). Pri tome troše 3-6 puta manje električne energije (ili neke drugi vid spoljašnje energije) u odnosu na dobijenu toplotnu energiju u unutrašnjem prostoru. Toplotne pumpe kao izvor ili ponor toplote mogu da koriste vazduh (tip vazduh-voda, vazduh-vazduh) , bunarsku-morsku vodu (tip voda-voda) i zemlju (geotermalne toplotne pumpe voda-voda). 

Mi Vam nudimo najsavremenije toplotne pumpe, proizvode renomiranih kompanija Panasonic i Mitsubishi Electric – Climaveneta, koje se mogu koristiti za grejanje, hlađenje i ventilaciju prostora raznih namena, kao i za zagrevanje sanitarne tople vode za potrebe objekta – stana, kuće, hotela, poslovnog prostora.

PANASONIC Aquarea toplotne pumpe vazduh-voda za primenu u stambenim i komercijalnim prostorima omogućava uštedu pri grejanju i do 80 % u poređenju sa električnim grejačima.

Uz kapacitete od 3 kW do 16 kW, serija toplotnih pumpi Aquarea, zadovoljava sve zahteve grejanja i hlađenja uz neverovatnu efikasnosti čak i na temperaturi od -20 °C.

Rešenja su pogodna i za novogradnje i za projekte preuređenja, jer daju mogućnost zagrevanja vode za radijatore, podno grejanje, ventilator konvektore.

Dodavanjem bojlera za toplu vodu Aqarea sistem omogućavai proizvodnju potrošne tople vode uz minimalne troškove.

Toplotne pumpe PANASONIC sadrže novo rashladno sredstvo R32 koji predstavlja novu generaciju rashladnih gasova koji ima još manji uticaj na životnu sredinu od prethodnih.

U zavisnosti od uslova toplotne pumpe se biraju iz jedne od sledećih grupa:

Aquarea High Performance za niskoenergetske kuće. Visokoefikasna Aquarea HP odlično je rešenje za kuću sa radijatorima predviđenim za niske temperature ili podno grejanje.

Aquarea T-CAP za izuzetno niske temperature. Ako je najvažnije održavati nazivni kapacitet grejanja čak i pri temperaturama od -7oC ili -20oC potrebno je odabrati Aquareu T-CAP.

Aqarea HT idealna za dogradnju na postojeću instalaciju. Rešenje Aquarea HT najbolje je rešenje za kuću sa tradicionalnim visokotemperaturnim radijatorima, može raditi sa izlaznim temperaturama vode do 65oC, čak i pri spoljašnjim temperaturama do -20oC.