Toplotna pumpa je opšti naziv za uređaje koji toplotu „prepumpavaju“ iz spoljne sredine koja se nalazi na nižem temperaturskom nivou u unutrašnji prostor koji je na višem temperaturskom nivou ulaganjem mehaničkog rada (kompresor). Pri tome troše 3-6 puta manje električne energije (ili neke drugi vid spoljašnje energije) u odnosu na dobijenu toplotnu energiju u unutrašnjem prostoru. Toplotne pumpe kao izvor ili ponor toplote mogu da koriste vazduh (tip vazduh-voda, vazduh-vazduh) , bunarsku-morsku vodu (tip voda-voda) i zemlju (geotermalne toplotne pumpe voda-voda). 

Mi Vam nudimo najsavremenije toplotne pumpe, proizvode renomirane kompanije Mitsubishi Electric – Climaveneta, koje se mogu koristiti za grejanje, hlađenje i ventilaciju prostora raznih namena, kao i za zagrevanje sanitarne tople vode za potrebe objekta – stana, kuće, hotela, poslovnog prostora.

Uz kapacitete od 3 kW do 16 kW, serija toplotnih pumpi Aquarea, zadovoljava sve zahteve grejanja i hlađenja uz neverovatnu efikasnosti čak i na temperaturi od -20 °C.

Rešenja su pogodna i za novogradnje i za projekte preuređenja, jer daju mogućnost zagrevanja vode za radijatore, podno grejanje, ventilator konvektore.

Dodavanjem bojlera za toplu vodu Aqarea sistem omogućavai proizvodnju potrošne tople vode uz minimalne troškove.

U zavisnosti od uslova toplotne pumpe se biraju iz jedne od sledećih grupa:

Aquarea High Performance za niskoenergetske kuće. Visokoefikasna Aquarea HP odlično je rešenje za kuću sa radijatorima predviđenim za niske temperature ili podno grejanje.

Aquarea T-CAP za izuzetno niske temperature. Ako je najvažnije održavati nazivni kapacitet grejanja čak i pri temperaturama od -7oC ili -20oC potrebno je odabrati Aquareu T-CAP.

Aqarea HT idealna za dogradnju na postojeću instalaciju. Rešenje Aquarea HT najbolje je rešenje za kuću sa tradicionalnim visokotemperaturnim radijatorima, može raditi sa izlaznim temperaturama vode do 65oC, čak i pri spoljašnjim temperaturama do -20oC.