Tržni centri i prodavnice su objekti čija klimatizacija predstavlja specifičan zadatak usled kontinuiranog i velikog protoka ljudi. Naše iskustvo u projektovanju, ugradnji i održavanju termotehničkih instalacija pomaže nam da za tržne centre bilo koje veličine pronađemo optimalno i energetski efikasna rešenja.

Toplotne pumpe, rooftop jedinice, čileri i klima komore eminentnih svetskih proizvođača osiguravaju kontinuiran, pouzdan i efikasan rad tokom cele godine – grejanje, hlađenje i ventilaciju uz konstantno optimizovanje potrošnje električne energije.

Posebno ističemo naše iskustvo sa programom ClimaPRO, koji je instaliran u sklopu sistema klimatizacije tržnog centra IKEA u Beogradu, 2017. godine. ClimaPRO je najsavremeniji program čiji je zadatak stalno praćenje, koordinacija i optimizacija potrošnje svih komponenti klimatizacionog sistema. Koristi se širom sveta za velike objekte raznih namena, i pokazao se kao izuzetno sredstvo uštede energije i kontrole sistema. Instaliran je uz pomoć licenciranih stručnjaka kompanije Mitsubishi Electric Hydronics, i uspešno održavan od strane naših servisera.

Takođe, kao jedno od čestih i efektnih rešenja možemo preporučiti VRF sisteme – proizvod kompanije Panasonic, freonske sisteme promenljivog protoka koji se koriste u mnogim zemljama za objekte raznih namena. Sastoje se od spoljnih jedinica i čitave palete unutrašnjih jedinica, koje uspešno odgovaraju zahtevima klimatizacije mnogih tipova objekata. Ovi sistemi omogućavaju značajnu uštedu energije i lako i brzo se projektuju, te često predstavljaju najoptimalnije rešenje – pogotovo za kancelarije, poslovne prostore i tržne centre.